Titta på film hållbart

Att sitta ner på en stol, i en fåtölj eller i en soffa för att titta på film hela dagarna kan låta hur härligt som helst. Men efter några timmar kommer det troligtvis inte att kännas så himla härligt i kroppen. Kroppen mår inte bra av att sitta ner i flera timmar och efter ett tag kommer du att känna dig stel, trött och seg i huvudet om du inte rör på dig.

Men hur ska du då göra om du fortfarande vill se på filmen? Då kan du införskaffa ett smidigt ståbord som du kan luta dig mot en stund. Bara att stå upp gör mycket för kroppens cirkulation, din energi och förmåga att kunna fokusera. Med ett ståbord behöver du inte böja dig ner för att luta dig på något eller för att ta upp det du har att dricka eller äta.

Bäst är om du rör på dig

Det bästa du kan göra när du känner att kroppen börjar bli stel är att ställa dig upp och röra på dig lite. Du kanske kan göra ett par sprattelgubbar eller några knäböj samtidigt som du tittar på filmen? Då kan du få upp pulsen lite och därmed få nytt fokus.

Och om du känner att du behöver lite luft eller vill pausa filmen en kort stund så gör det! Det är inget som kommer att hända bara för att du pausar från filmen några minuter. Den kommer att finnas kvar där på TV:n.