Hej och varmt välkomna till denna hemsida om konst och film!

Vi skriver om konst och film i alla dess former, såväl bildkonst som tredimensionell konst, konsthantverk, design, grafisk formgivning, kortfilmer, konstfilmer och kommersiella filmer. Vi vill ha en bred överblick över Konstsverige och Filmsverige och förmedla det till er läsare, så att ni får förkovra er i det senaste inom kulturen. Vi gillar inte bara samtida och modern konst och film, utan ser gärna tillbaks i tiden, till exempel till popkonstens era med Andy Warhol.

Utställningar och mässor

Det som vi verkligen kan lova är att vi förmedlar information om stora events inom området, såsom större utställningar, konstmässor och filmfestivaler. Vi ger er senaste nytt från mässorna både i Basel och i Venedig. Vi har också koll på de utställningar som är på gång på de stora museerna, och fördjupar oss i de konstnärer och teman som behandlas där, till exempel på MoMa i New York eller på Moderna museet i Stockholm.

Sverige och resten av världen

Det geografiska område som vi täcker är främst Sverige men också Europa och resten av världen. Ni kan förvänta er smarta tips som kan vara bra när ni planerar era kulturella semesterresor eller konst-weekends på hotell, och annat smått och gott som vi tror att ni skulle vara intresserade av. Själva älskar vi att resa, att se nytt och att uppleva kulturella mästerverk på utställningar världen över.

Konst och film för oss

Vi tror att konst och film är livsnödvändiga för samhällets funktion, och vi älskar dessa två konstarter mer än något annat! Vi hoppas att få dela vår fascination med er.