Anordna en konstraka utomhus

Att anordna en konstraka utomhus är idag mycket populärt och gör att fler personer kan närvara och eventet kan även kombineras med andra tilldragande faktorer, som till exempel god mat och konstnärer från jordens alla hörn. Detta lockar fler besökare och om det marknadsförs på ett riktigt sätt, kan det även generera i fler försäljningar och ett ökat intresse.

Vad är en konstraka?

Konstraka är ett begrepp som används av flera kommuner och som innebär att man anordnar en större konstutställning utomhus, som sedan sträcker sig igenom ett större område. Utställningen innefattar vanligtvis ett varierat utbud av både lokala konstnärer och personer som inte är från trakten.

Populära konstutställningar utomhus

Konstutställningar utomhus är ett mycket praktiskt event, som bland annat anordnas årligen i Tranås Kommun, där konstutställningen sträcker sig igenom hela stadens huvudgata. Detta event är mycket uppskattat av både lokala och icke lokala konstnärer, där konstrakans intresse gynnar deras verk och bidrar till ett ökat intresse.

Tranås har även valt att kombinera eventet med andra faktorer, som gör att det lockar både konstintresserade, barnfamiljer och glupska besökare. Utmed hela utställningen kan man inte bara köpa konst. Flera restaurangägare använder även detta event till att erbjuda besökare grillmat och tilltugg som håller energinivån på topp. Om du känner någon från området kan ni köpa grill och spendera några timmar i stadens mysiga omkringliggande parker.