Filmer som tar dig till Italien

Du kanske inte kan komma till Italien, men Italien kan komma till dig! Allt du behöver är en pyjamas, en skön soffa, en tv, popcorn och en av de här filmerna: Call me by your name från 2017, The Talented Mr Ripley från 1999, Letters to Juliet från 2010, En förtrollad april från 1991, Under Toscanas sol från 2003 eller When in Rome från 2010.

Den första gången vi såg When in Rome var på ett event på ett kontorshotell på Södermalm. Vi blev inbjudna på en filmkväll med italienskt tema. Det var pizza, rödvin och italiensk film! When in Rome regisserades av Mark Steven Johnson. Det är en romantisk komedi med Kirsten Bell i huvudrollen. Denna mysiga romcom tar oss till Rom där hon faller pladask för Nick, som inte genast faller pladask för henne, men kanske under filmens gång? Den som kikar får se.

Letters to Juliet från 2010 – med Amanda Seyfried, Gael García Bernal och Vanessa Redgrave – är en unik och rörande kärlekshistoria som utspelar sig i Verona i Italien. Även detta är en romcom men lite ovanlig berättelse som fängslar tittare i alla åldrar.

Den brittiska hemmafrun Lotty Wilkins blir nyfiken på en annons som hon läser i The Times. Filmen En förtrollad april utspelar sig efter första världskriget och annonsen eftersöker någon som vill hyra ett italienskt litet slott precis vid Medelhavet. Ja, det är under april månad, så klart. Lottie och hennes väninna reser till Italien men de behöver inte vara ensamma länge.