Ta del av konst hemifrån

Du kanske inte tänker på det, men när du sitter hemma i soffan och tittar på en film tar du del av konst. Men du tar också del av konst när du lyssnar på musik, en podcast eller ser på en dansföreställning. Att ta del av konst är inte endast att gå till en konstutställning och se på tavlor eller andra verk.

 

Du kan till och med själv utföra konst när du skapar någonting – oavsett om det är en fin födelsedagstårta eller om du målar om en vas. Som du säkert förstår behöver du alltså inte ens ta dig hemifrån för att ta del av eller utföra konst. Du kan göra det var du än är och när du än vill – bra va?

Kombinera återhämtning och konst

Många tycker att det är som en slags terapi att lyssna på musik, måla något eller sticka. Därför kan det vara ett ypperligt tillfälle att kombinera återhämtning eller vila när du utför eller tar del av konst. Du kan till exempel slappa i soffan samtidigt som du tittar på en klassisk film eller sätta på en bra låt och bara röra kroppen precis så som du känner för.

Även fast det inte är någonting som går att spara så är det konst. Att du till exempel kommer på en berättelse eller bara dansar för att du känner för det så är du konstnärlig. Våga gå utanför ramarna och gör det enkelt att skapa konst. Du behöver inte ens ta dig hemifrån.