Efter att h avarit på en riktigt bra och gripande utställning kan det vara svårt att skiljas från verken. Man vet inte riktigt hur man ska kunna ha kvar den där spännande känslan i kroppen. Det kan till exempel vara känslor av beundran, mysterium, förundran, framtid, utveckling, tid eller insikt, men också känslor av sorg, äckel, hat eller ilska som på något vis varit gripande. Konsten kan drabba en på alla möjliga vis, och det varierar från person till person. En sak som de flesta iallafall kan hålla med om är att det är vackert med konst att den väcker känslor och tankar.

Ett sätt att få med sig en bit av utställningen hem är att köpa affisher med bilder från utställningen. Man kan ibland hitta dem i museets egen butik, men man kan också hitta posters billigt på webben som då skickas hem med posten. Välj ett lämpligt ställe där du sätter upp din affisch, så att du kan fortsätta att fundera på den känsla som konsten har väckt i dig. Välj posterns placering med omsorg. En riktigt svår och gripande utställning kanske inte lämpar sig att bli påmind om i vardagsrummet där man ska ha det trevligt. Försök att hitta annorlunda ställen i hemmet som du besöker lagom ofta till exempel insidan av ett skåp eller en garderob.

De konstverk som verkligen har väckt den där känslan av totalt uppslukande lycka kan det vara en god idé att rama in och sätta upp på en vägg som du kommer att betrakta ofta. När man ramar in kan man tänka på att det finns olika sorters glas att välja mellan. Om man inte gillar det blänkande och lite distanserade skiktet från en glasskiva, kan reflexfritt glas vara ett bra alternativ trots att det är lite dyrare. Då ser det ut som att affischen hänger direkt på väggen.