Om du liksom vi gillar film finns det ett lätt sätt att göra ditt hem mer personligt. Välj några häftiga filmaffischer från dina favoritfilmer, och sätt upp på väggarna bakom glas och ram! Det här är ett av de äldsta knepen i boken. I alla inredningsmagasin kan du läsa om hur du gör ditt hem mer personligt och hemtrevligt, och bland tipsen hittar du alltid att du ska låta dina intressen synas i din inredning.

Ett annat tips är att visa upp dina filmer. Du har kanske redan samlat dem alla i en bokhylla. Men om du lägger till en tavellist och ställer upp några av dem så att man kan se framsidan kommer fler blickar att dras ditåt. På det viset kan du även bli inspirerad att se om dina filmer. Byt vilka filmer du visar upp regelbundet, så blir både du och dina gäster inspirerade.

Skapa ett bra utrymme för att se på film

För alla som är det minsta intresserade av film är det viktigt att ha en bra plats att faktiskt titta på film. Det behöver inte vara varken svårt eller speciellt påkostat att få till en bra filmhörna. Det kan faktiskt räcka med en fåtölj eller ett soffhörn, ett par bra hörlurar och möjlighet till mörkläggning om du bor litet eller har tajt budget.

Om du har gott om både plats och pengar kan du förstås skaffa en bra projektor och en stor duk. Montera de båda i taket, och dra ner duken när du ska se på film. I det här fallet behöver du även en bra ljudanläggning förstås, för att få det där riktigt feta ljudet.

I många fall är vardagsrummet inte det bästa rummet för filmvisning. Med den skandinaviska byggtraditionen brukar det nämligen vara svårt att få rummet tillräckligt mörkt för att filmen ska komma till sin rätt. I de flesta fall är vardagsrummet anpassat för fler aktiviteter än filmvisning, vilket gör att det i en del fall kan vara svårt att få vara ifred och koncentrera sig på filmen. Ett dedikerat tv-rum, eller kanske ett hörn i sovrummet är oftast bättre val.