Det händer mycket i Stockholm varje år, inte minst anordnas det mängder av festivaler och mässor, och man kan gärna passa på att vara ett par dagar eller veckor i Sveriges huvudstad när man ändå är där. Det kan vara svårt att hitta långsiktigt boende i Stockholm som vi alla vet, men för de som är turister och vill bo tillfälligt är det inga problem att hitta någonstans att bo.

Bo i innerstaden

Om man vill bo innanför tullarna finns det många stora hotellkedjor som kan erbjuda alltifrån lyx till budget. De hotell i centrala Stockholm som finns är exempelvis Grand Hotel, Scandic, Lydmar och Radisson Blue, samt ett flertal enskilda och anrika hotell. Inför stora evenemang är det bra att boka hotell i god tid eftersom de snabbt kan bli fullbokade i centrala Stockholm.

Bo utanför tullarna

I förorterna finns det gott om mindre budgethotell, vandrarhem och bed and breakfast. Ett tips är att söka efter rum i områdena runt Älvsjö, där det finns flertalet hotell för att härbärgera de många gäster till mässorna som anordnas där. Man kan säkerligen hitta massor av små mysiga bed and breakfast i förorterna, där många bor i villa och hyr ut stugor på tomten där man kan få bo både fint och billigt. Att ta sig in till centralen är för det mesta inte så svårt, särskilt inte om det finns tunnelbana i närheten.

Hyr lägenhet

Även om det inte är det vanligaste, kan man se om det finns några lägenheter eller villor som hyrs ut under kortare perioder. Det är vanligast att folk hyr ut under somrarna, eller då det är särskilda events och happenings i staden.

Boka i tid

Börja att se dig om efter hotell redan nu, så att du inte behöver tänka mer på det. När hotellet är bokat kan du börja titta i festivalprogrammet, planera din resa och drömma dig bort.