När man ska besöka stora konstmässor och filmfestivaler runtom i världen, är det ett måste att också tidigt börja planera för boendet. Själva biljetterna till festivalen är vanligtvis inte så dyra, men boendet kan bli en rejält dyr historia om man är ute i sista stund.

Bo på hotell

När man har bestämt sig för att resa till exempelvis Art Basel eller till Stockholms filmfestival bör man direkt börja fundera på hur man vill bo. Vill man kunna bo bekvämt och lyxigt på ett hotell, med hotellfrukost som ingår i priset? Att bo på hotell spar energi till det som verkligen är viktigt nämligen att uppleva konsten och filmen på plats. Kanske vill man också hinna ta en tur på stan. Det här är ett bra alternativ för de som reser ensamma eller i par och vill ha lite mer privatliv.

Bo på vandrarhem

På ett vandrarhem kan man få ett lite billigare pris, och det är perfekt för de som reser i större grupper. Annars kan man få räkna med att dela sovsal med andra personer. Det behöver inte vara någon nackdel, men det kan förstås vara trevligt att sova med personer som man känner. Vad det gäller mat är det vanligaste att man får ordna med det själv på ett vandrarhem.

Bed’n’breakfast

Ett annat alternativ är att se sig om efter bed’n’breakfast i staden dit du ska åka. Då kan man relativt billigt få bo hemma hos någon och dessutom få frukost på köpet. Det här är bra om man bara ska bo någon eller några nätter.

Hyr egen lägenhet

Föredrar man att ordna allt själv och att ha hemmets alla bekvämligheter kan man hyra en lägenhet ett par dagar. Det här kanske är det bästa alternativet för de som ska stanna en längre tid och delta på mässan.