Världens bästa filmer enligt IMDB

Har du någonsin funderat på vilka filmer som är populärast i hela världen? Helt enkelt bäst enligt miljontals användare på IMDB? Då har du kommit till rätt sida! Idag ska vi avslöja världens 10 bästa filmer enligt världens största omröstning. Det handlar inte om några tusentals röster, utan de tio bästa filmerna på IMDB har mellan 600 000 till över två miljoner röster. Medans vi piffar upp trädgården om dagen med fynd från gardenstore.se passar vi på att njuta av de kyliga kvällarna med världens bästa filmer. 

 

På 10:e plats kommer Sagan om ringen: Härskarringen från 2001. Det var den första delen i Sagan om ringen-trilogin… någon annan som blir sugen på att se den igen med detsamma? På 9:e plats har vi en riktig klassiker, nämligen Den gode, den onde, den fule med Clint Eastwood från 1966. Denna spaghettivästern ligger oss alla varmt om hjärtat. Skjutandet fortsätter på plats 8:a med Pulp Fiction från 1994. Också en iskall film med ordentlig kultstämpel. Ingen lyckas plocka fram de fantastiska prestationerna ur Samuel L. Jackson som Quentin Tarantino.

 

Nummer 7 är den sista delen av Sagan om ringen: Sagan om konungens återkomst från 2003, följd av Schindler’s list och 12 edsvurna män från 1957 och sedan får vi spola fram till 2008 då Batman-filmen The Dark Knight släpptes. Allvaret fortsätter med Gudfadern del II från 1977 på plats tre, följd av den första Gudfadern på plats två. Den bästa filmen i världen – framröstad av 2,2 miljoner människor – anses därmed vara Nyckeln till frihet från 1994, med original titel The Shawshank Redemption.