Vad är poolkonst?

En pool är självklart en mycket praktisk och användbar investering, som kommer att ge en hel del avundsjuka blickar från grannarna. Du kan ta dig ett dopp när vädret tillåter och även använda poolen för träning eller avkoppling. 

Men många tar heller inte hand om sin pool och väljer en väldigt tråkig design som inte gör poolen särskilt inbjudande att använda. Om du har en pool hemma som du vill piffa till med lite färg och konst, anlita en konstnär som kan måla eller dekorera poolen efter dina egna önskemål. Om du själv älskar att måla eller teckna, kan du såklart också göra jobbet själv. Men det krävs då att du använder vattentålig färg, samt att du skapar en design som gör poolen till trädgårdens mittpunkt. 

Hur får man färgen att hålla längre?

Om du vill måla nära eller under vattenytan i poolen är det viktigt att du väljer rätt färg. Många val är vattenlösliga, vilket innebär att färgen snabbt kommer försvinna när du fyller poolen med vatten inför ditt dopp. Använd en poolrobot och annan poolrengöring innan du påbörjar skapandet. Det är viktigt att det inte ligger smuts eller annat under konstverket, som sedan får färgen att försvinna och skavas bort snabbare. 

Fråga i butiken för att säkerställa att rätt färg inhandlas. Utöver detta måste du även passa på att måla när poolen inte är fylld och kaklet eller stenen är torr. Låt färgen torka helt för bästa resultat och följ gärna upp med en lackering som låser in färgen.