Unna dig en filmkväll

Finns det något bättre än att sätta sig ned i ett mörkt rum och låta en film ta med en på nya äventyr eller tankebanor? Inte enligt oss. Att se på film är en aktivitet för alla och envar, och den kan ge dig vitt skilda upplevelser beroende på vilken film du väljer.

Idag är nästan alla biografer anpassade för besökare med rörelsehinder, så även om du har behov av personlig assistans i Stockholm kan du gå på bio. Och om du jobbar som assistent kan det vara ett bra tips på utflykt, om ni båda gillar film.

Se på film på lokal

Vi vill såklart slå ett slag för att gå ut på stan och se på film på bio. Är du filmintresserad så är Cinemateket en förening för dig. I Stockholm visas film nästan varje dag, och i Malmö och Göteborg några gånger i veckan.

Filmerna väljs varje termin ut efter efter ett antal teman, och det gör att du kan snöa in på specifika skådespelare, regissörer eller städer, allt efter vilka teman som väljs. Biljetterna är inte speciellt dyra, och många av besökarna är lika filmintresserade som du.

Stanna hemma

Ja, vi vet. Det här är inte den vanliga rekommendationen för filmintresserade. Och ja, visst, en del film gör sig absolut bäst på en stor duk. Men för att se den på stor duk måste du också stå ut med andra människor som kanske pratar, pillar med sina mobiler, prasslar med godispåsar eller till och med skrattar på fel ställen.

Allt det här slipper du om du stannar hemma och ser på film själv. Dagens teveapparater är så stora och bra att du kan få en helt godkänd upplevelse även i ditt eget hem. Och vill du ha större format ändå finns det projektorer som inte är jättedyra.

Genom att skapa möjligheter att se film hemma kommer du kanske till och med se mer film än du skulle gjort annars. För med rätt förutsättningar är det lättare att komma till skott. Du behöver inte heller anpassa dig till visningstider eller transportera dig till speciella ställen. Och, om du skulle vara sugen, kan du lätt se en film till.

På många sätt är alltså ditt hem den perfekta platsen för att se på film.