Ställ ut dina tavlor

En stor del av konstnärens energi går till själva målandet, eftersom det är den processen vi älskar oändligt och har så mycket brinnande passion för att tiden bara flyter förbi. Men när högen av tavlor börjar växa och man har ett gäng konstverk som man känner sig nöjd med så är det dags för en utställning. Om man ännu inte har etablerat sig som konstnär (och det kanske heller inte är ens mål) finns det många ställen där man ändå kan låta allmänheten njuta av ens alster. Det behöver inte vara ett konstgalleri!

Man kan ställa ut tavlor nästan vart som helst, som på caféer, spa hotell, i butiker, på torg och andra offentliga platser (så länge det inte regnar så klart). Det är många småföretagare med verksamheter som butiker, restauranger och caféer som gärna vill piffa upp sina väggar med fin konst. Var inte blyg, utan ge dig ut på stan och ta kontakt med ägarna i person och visa bilder på din konst och fråga om de skulle vara intresserade av att ha en liten utställning.

Om du vill kan du också arrangera en liten vernissage för familj, vänner och bekanta. Bjud in dem till öppningen av din utställning, vilket kallas för vernissage. Det kan vara kul för både er och personen som äger stället, och även de som jobbar där! Bjud på dig själv och dina häftiga talanger för det är inte alla som är dedikerade, envisa och passionerade nog att skapa en egen konstutställning. Bra jobbat!