Smart inredning till ateljén

Även om den konstnärliga dimensionen ofta rör sig bortom det rent praktiska, så var det någon klok kvinna som sa att rutiner skapar frihet. På samma sätt som det hjälper att ha bra rutiner i livet för att uppnå de mål som man siktar in sig på inom rätt tidsram, så är det också smart att inreda ateljén på ett sätt som får konsten att flyta extra smidigt!

En grej som du kan spara både tid och pengar på är att ha en vattenkokare till ett bra pris. “Vad har vattenkokare med mina tavlor att göra?”, kanske du undrar för dig själv. Men vi vet alla att den där cappuccinon eller mockan eller varma chokladen eller te’et som du köper nere på caféet i en take away kopp kostar pengar som du skulle kunna spendera på målarfärg istället! Det är också en mysig grej att ha, för då kan du bjuda dina besökare på en kopp kaffe eller te när de kommer förbi. Vattenkokare och kaffemaskiner går att köpa online till ett bra pris och få hemlevererat så att man slipper gå ner till butiken och leta runt.  

Du kan också skapa en mer effektiv arbetsmiljö i din ateljé med hyllor, skåp och lådor för att hålla bra ordning på grejerna. Annars är det lätt att tappa bort grejer i röran och det kan vara så otroligt distraherande. Även om organisering inte är det roligaste som finns så kommer du att tacka dig själv i efterhand. Lycka till!