New York, New York

När det gäller konst och film så är New York givetvis en stor inspirationskälla och har varit i alla tider. På grund av att New York är så stort och har sådan bred kulturell omspänning finns det mycket att hämta inom konstens alla genrer. Jean-Michel Basquiat, som har blivit väldigt populär under senare år, var en New York-konstnär som kämpade med droger hela livet men lyckades berika världen med en stor samling fantastiska konstverk trots att han dog redan vid 27 års ålder. Mark Rothko är också en mycket känd konstnär från New York som är känd för sina underbara abstrakta minimala konstverk. Han levde till 66 års ålder och dog 1970. Om man vill se hans konstverk ska man besöka MoMA i New York.

Sedan måste vi givetvis nämna Andy Warhol, popkonstens fader, och Roy Lichtenstein som också var popkonstnär känd för sina alster inspirerade av teckneserier. Dessa popkonstnärer lyckades ta de mest vardagliga tingen och skapa konstverk som älskas världen runt med ett minimalt formspråk, som av vissa anses vara väldigt primitivt, medan andra anser att de var två genier. Visst är det väl en av de härligaste aspekterna av konsten – att det inte finns något rätt eller fel, utan det finns snarare plats för alla åsikter och tankar.

Om du vill inspireras av New York hemma kan du enkelt beställa new york posters på nätet och hänga upp de där hemma. En snygg poster på storstadens spännande skyskrapor, broar och byggnader kan ge vardagsrummet en snygg touch.