Lyxa till ditt liv med en filmhelg på hotell

Det är i och för sig trevligt att sitta hemma och se på film, men det finns sätt att göra filmupplevelsen till något mer. Gör din egen filmfestival, med bara filmer du tycker verkar intressanta!

Det kan vara svårt att tillåta sig själv att ägna en hel helg åt att se på film, utan att tvätta och diska och städa och… Ja, allt det där andra man gör på helgerna. Så för att verkligen kunna se på film utan att behöva bry dig om resten av livet finns det ett knep.

Köp en tågbiljett till Stockholm, och boka rum på ett hotell i centrala Stockholm.

Planera filmerna

Det här är en del av helgen som du behöver förbereda lite. Fundera ut ett tema som passar för helgen. Det kan vara en regissör, en skådespelare, high-school-filmer, filmer baserade på böcker, svart-vita filmer, nya filmer, Oscarsnomineringar… ja, nästan vad som helst.

Fyll sedan på med titlar som passar in i ditt tema. Visst kan du köpa filmer, men det finns också en hel del att hitta på Netflix, HBO och inte minst svt. Använd dig av alla kanaler du har tillgång till, och glöm inte att det finns massor med film att låna på biblioteket.

Åk iväg och checka in

Sådärja! Packa väskan med dator, laddare, sladd, hörlurar och mobiltelefon. Sätt dig på tåget och låt din filmfestival börja. När du kommer fram till Stockholm checkar du in på hotellet och intar hotellrummet. Kolla in badrummet, checka sängen. Visas någon av filmerna på din filmfestival på hotellets teve? Kanske finns det pay per view som passar.

Montera upp datorn, lägg dig på sängen och låt första filmen ta sin början. Nu har du en filmhelg i en hotellsäng framför dig!

När du behöver matpauser kan du antingen beställa upp room service, eller gå åt och hämta någon take-away från det enorma utbudet av restauranger i centrala Stockholm. Sov några timmar när det passar, men se till så att du inte missar den lyxiga hotellfrukosten med nybakat bröd, yoghurt, granola, croissanter och massor av kaffe. Kanske äggröra och bacon också, och eventuellt en pannkaka för att avsluta med något sött.