Konstutställningar i Stockholm 2019

Våren och sommaren 2019 erbjuder Stockholm ett fullspäckat konstutställningsprogram. Flera museer har intressanta och sevärda utställningar. Här går vi igenom några av dem.

Kom igång med kickbike i år, nu när våren precis anlänt. Det är ett perfekt transportmedel för att ta sig fram i stan när du besöker konstutställningar. Med en kickbike tar du dig fram snabbt och smidigt, och dessutom miljövänligt. På så sätt blir transporten en trevlig del av utflykten. Stockholm är en vacker stad, och på en kickbike ser du mer av den.

Även om det är intressant och spännande med konstutställningar så glöm för all del inte att njuta av våren och sommaren utomhus! Stanna upp och ta en oplanerad picknick i gröngräset i en park, eller köp med dig en låda sushi och ät den på en parkbänk.

Tysk expressionism på Millesgården

Millesgården på Lidingö är ett vackert museum. Här hittar du mängder av skulpturer varav många av Carl Milles förstås.

Bland utställningarna märks just nu målningar av tyska expressionister som Emil Nolde och Otto Mueller. Verken är inlånade från Tyskland och Schweiz, och speglar strömningarna i konstvärlden mellan början av 1900-talet och slutet av 1930-talet.

Expressionismen är ett svar på industrialismens framväxt i resten av samhället. Konstnärerna började göra uppror, både mot föräldragenerationen och mot föreställningarna om vad som ansågs vackert. Istället började man söka efter paradiset, främst i naturen och i främmande kulturer.

Jesper Waldersten på Fotografiska

På fotografiska kan du besöka Jesper Walderstens första fotografiska utställning, med över 250 fotografier och rörliga bilder. Utställningen Waldersten All Over ger en inblick i hans kreativa process och villkoren för att vara människa.

Jesper Waldersten är en av samtidens mest egensinniga och unika konstnärer, och hans verk uppvisar alla en nattsvart humor och ett stort mått av satir. I samband med utställningen ges en bok ut.