Skaffa dig ett filmstjärneutseende

Något av det mest glamourösa som finns måste vara filmstjärnorna från 1950- och 1960-talen! Tänk Sofia Loren eller Brigitte Bardot under deras ungdoms dagar. Så, hur fixar du en sådan look idag? Här har vi samlat några tips för dig, och lite bra saker att tänka på.

Det mesta du behöver för att skapa filmstjärnelooken kan du köpa i helt vanliga butiker även idag, även om det kanske är lättare att göra fynd och hitta godbitar i affärer som saluför vintage-kläder eller high-end second hand-affärer.

Håret

Håret ska vara högt uppsatt, och ha mycket volym uppe på huvudet. Har du inte begåvats med otroligt tjockt hår av naturen kan det hjälpa med lite löshår. Löshår kan du skaffa på en massa ställen, till exempel Chloe’s löshår.

Tupera håret närmast rötterna för att maxa volymen, men se till att överhåret är slätt och välkammat. Dra sedan upp längderna antingen i en svinrygg eller i en tofs högt uppe på huvudet. Om du väljer tofs kan du med fördel ha ett band runt den och göra en rosett.

Sminket

Vad gäller smink är det tjock eyeliner med kråksparkar i de yttre ögonvrårna som gäller! Om du behöver lite hjälp finns det en mängd tutorials att hitta på youtube. Hyn ska vara blek, och absolut inte solkysst så använd en ordentlig foundation och blekt puder, kanske en nyans ljusare än du vanligtvis skulle välja.

Läpparna är förföriskt röda. Grunda även här med foundation, och måla sedan konturer med en läppenna innan du applicerar läppstiftet. Använd ett matt läppstift för tidsenlig effekt.

Kläderna

Strutbehå! Om du inte har råd med Jean-Paul Gaultiers variant så leta i second hand-affärer, eller på ställen som har vintagekläder.

Fyrkantsringing i halsen är tidstypiskt, liksom korta ärmar, med puff för den som föredrar det. Markerad midja och mycket vidd i kjolen. Gärna med ett skärp i midjan för att ytterligare markera den. En fodralklänning som slutar precis under knät, även här gärna med markerad midja fungerar också.

På benen har du strumpor eller strumpbyxor med söm, och fötterna pryds självklart med skor med höga klackar, helst lite klumpiga.