Kom i stämning inför julen – Besök Göteborg

Nu är det vinter och skidan den slinter… Nej, kanske inte riktigt så, ännu. Men nu närmar vi oss faktiskt julen. Känns det jobbigt? Tänk i så fall på allt bra som hör julen till – julpynt med massor med lampor gör kvällarna och morgnarna lite ljusare och lättare att ta sig genom. Glögg luktar fantastiskt, och glöggmys ger massor med tillfällen att umgås med vänner.

För de som gillar julen är en av de bästa sakerna med julen möjligheten att gå på julmarknad. Julmarknaderna är som hela julen, fast komprimerad både i tid och rum. Marknaderna erbjuder allt som hör julen till – pynt, klappar, stickade strumpor och halmslöjd. Det finns julmat och julgodis och självklart också glögg att köpa.

Om du inte har varit på Jul på Liseberg är det definitivt värt ett besök! Använd dig av ett kontorshotell i Göteborg, så kan du lätt ha både möten och jobba ikapp trots att du inte är på din ordinarie arbetsplats.

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg är kanske den ultimata julmarknaden. Nöjesparken smyckas i november och december med tusentals lampor och mängder av juliga dekorationer. Vinterkarusellerna är öppna, så du kan varva glöggen med hisnande åkturer.

I de gamla kvarteren och runt hamnen är det en gammaldags julmarknad, med alla de klassiska jultillbehören. Här ligger glöggdoften tung och blandar sig med den söta doften av brända mandlar och nygjorda våfflor. I medeltidsbyn väntar en gåta på sin lösning, och där behövs din hjälp.

Vinterträdgårdarna är smyckade med vinterdjur i ljus. Här blir sagorna levande och bjuder upp till en virvlande dans. Vilka sagovänner känner du igen?

De ikoniska gröna Lisebergskaninerna får varje vinter besök i Kaninlandet av Julius, den vita kaninen. Här får alla de mindre besökarna sin egen dos av jul. Sagor, kramar från kaninerna, lagom läskiga karuseller och massor med roligt julpynt.

På själva julmarknaden, lite längre in i parken, har utställarna sina egna julbodar. Här kan du köpa alldeles unika produkter handgjorda av utställarna själva. Vackert julpynt, hemkokt julgodis och allsköns annan julmat finns bland bodarna. Varma vantar och hemstickade sockor och tröjor finns också att köpa, liksom fårskinnsfällar och -tofflor.