Klassiska julfilmer

Ta tillfället i akt och ge dig själv en tidig julklapp – börja kolla på julfilmer redan nu! Inte bara är det skönt och avslappnande att se på film, utan det kan också hjälpa dig att komma i stämning inför julen. Fast då krävs det förstås att du väljer juliga filmer. Och för att hjälpa dig med det så har vi gjort en topp tre med julfilmer du måste se!

För att en julfilmskväll ska bli riktigt bra behöver du dock lite tillbehör. Glöm smågodis och läsk, för nu är det jul som gäller. För att dricka serveras då naturligtvis julmust eller glögg. Glöggen ska serveras kall med isbit eller varm. Smidigast är att värma den i mikron, och har du ingen redan så finns det snabba mikrovågsugnar online, lätt att klicka hem och med snabb leverans.

Istället för smågodis är det julgodis, förstås. Skumtomtar är det absolut lättaste, men för att verkligen komma i stämning kan du förstås göra eget godis. Knastrig äck med massor med mandel, seg smörkola, eller en rocky road fullspäckad med goda grejer – valet är ditt.

The Santa Clause

En av våra tre favoritfilmer på jul är The Santa Clause, som heter Nu är det jul igen på svenska. Tim Allen spelar en familjefar på vars tak jultomten ramlar ner en julafton. När tomten försvinner läser Tim Allen kortet som ligger bland kläderna, och det sätter igång hans förvandling till tomten.

Kanske är det här en barnfilm, men det kvittar för oss. Det är en härlig, julig och rolig film som passar perfekt en mörk vinterkväll. Helt säkert kommer du vara mycket mer pepp på julen efter att ha sett den här rullen.

Grinchen

Grinchen handlar om ett grönt monster, spelat av Jim Carrey. Grinchen är arg och hatar julen. Han bor i bergen ovanför en stad som istället älskar julen. Så för att staden inte ska få fira jul som den älskar så stjäl Grinchen allt som har med julen att göra. En nyfiken liten flicka kommer då till hans grotta för att få honom att lämna tillbaka det han stal. Eftersom hon inte är rädd för honom rullas hela historien upp, och vi får veta varför Grinchen hatar julen, och vi får ett lyckligt slut.

Tomten är far till alla barnen

Det här får nog sägas vara en svensk klassisk julfilm. Det är verkligen inte en barnfilm, utan snarare väldigt mycket en vuxenfilm. Igenkänningsfaktorn på julstressen och på julfesten med släktingar som man inte har så mycket gemensamt med är stor, även om släktingarna kanske inte är gamla expojkvänner hela högen.

Men även i Tomten är far till alla barnen så kommer det ett lyckligt slut, trots allt.