Klassiska filmer för barn

Barn älskar ofta att se filmer och det släpps hela tiden nya på marknaden. Om man vill visa sitt barn några av de mer klassiska filmerna, vad finns det då och välja på? Det är svårt och neka till att Astrid Lindgren och hennes filmer är något annat än oerhört klassiska och fortfarande har stor betydelse i uppväxten. Astrid har skapat många karaktärer som är lika levande nu som de var då de släpptes på marknaden.

 

Pippi Långstrump är en tjej som bor utan föräldrar i ett stort hus tillsammans med sin apa och häst. Hon är otroligt stark och kan lyfta sin häst ovanför huvudet utan problem. Tillsammans med sina vänner Tommy och Annika ger hon sig ut på spännande äventyr. Flera av filmerna är inspelade på 60 talet och har inte dagens specialeffekter, ändå fascineras barn och ser filmerna om och om igen.

 

Emil i Lönneberga är en annan karaktär som barn älskar. Den otroligt busiga lilla killen som vill så väl, men det tyvärr lätt blir väldigt tokigt för. När han har gjort något av sina hyss blir han inlåst i snickarboden där han täljer trägubbar. Det är mycket kärlek i filmerna och fantasin och det som Emil lyckas med tycker de flesta barn är riktigt lustiga.

 

Ska man visa sina barn klassiska och härliga filmer finns med andra ord alltid Astrid Lindgrens fantastiska skatt alltid att tillgå. Med så många olika typer av karaktärer brukar alla barn kunna hitta någon som de knyter an till lite extra.