Hemmakontoret en plats för konst?

Många av oss har fått vänja oss vid att jobba hemifrån, och så kommer det antagligen fortsätta för en del under överskådlig tid. Alltså är det verkligen dags att ta tag i hemmakontoret. Du tillbringar ju en stor del av din dag där, på jobbet fast hemma. 

Ett höj och sänkbart skrivbord är nyckeln till att hitta en ergonomisk arbetsställning. Komplettera det med en justerbar stol för att ge dig själv de bästa förutsättningarna. Men ett skrivbord och en stol är väl inte konst, kanske du invänder nu. Men jo, vi kommer till det. 

Skapa något unikt

Om du nu har en arbetsplats hemma, så är det dags att göra den till konst. Med färg kan du skapa ett bord à la Piet Hein Eek. Slipa och maskera block och måla dem i olika färger. Ett annat sätt är att använda självhäftande plast i olika färger och skapa block med dem. 

Skrivbordsstolen byter du tyg på så att den matchar bordet eller helt enkelt din stil. En tapetserare kan hjälpa dig om du inte kan själv. 

Plats för stilleben

När du inte arbetar vid skrivbordet är det en perfekt plats för att skapa vackra stilleben. Speciellt smart är det om du bor trångt och inte har ett eget arbetsrum. Dina arbetssaker lägger du undan i en snygg förvaring när du inte behöver dem. 

Sen är det bara att låta fantasin flöda och skapa stilleben av hjärtans lust. Ljusstakar, böcker, tidningar, en vas eller två, kanske en mindre skulptur… Eftersom du antagligen använder ditt skrivbord till jobb relativt ofta är det också ett härligt sätt att få skapa nya stilleben flera gånger i veckan om du så önskar.