Halloweenfest med skräckfilmstema

Snart är det Halloween, eller som det heter på svenska: Allhelgona! Och som alla vet är det den läskigaste högtiden av dem alla. Självklart bör den högtidlighållas med en riktigt rejäl fest. Och för alla filmfantaster finns det ett självklart tema för den festen – skräckfilm.

Så bjud in till kalas och sätt sedan igång att gnugga geniknölarna för att klura ut den bästa och mest skrämmande kostymen. Visst finns det färdiga dräkter att köpa, men det är inte hälften så roligt och tillfredsställande som att göra din egen. Gör du den själv så kan du dessutom välja helt fritt bland alla obehagliga karaktärer genom filmhistorien.

Behöver du köpa saker för att få ihop din utstyrsel är det smidigt att använda en elmoped för vuxna och susa ner till Myrorna eller andra second-hand-butiker och se vad som finns att tillgå.

Kostymtips

Det finns en hel del moderna klassiker inom skräckfilmsgenren. Några exempel är Scream med gummimasken och The ring med den svarthåriga flickan. Eller varför inte professor Snape eller Voldemort från Harry Potter. (Professor Snape kanske är ett gränsfall, men han är åtminstone läskig den största delen av tiden!)

Går du lite längre bakåt i tiden finns det också gott om filmer och karaktärer att välja från. Leatherface från Motorsågsmassakern, Jason Voorhees med sin hockeymask från Fredagen den 13 eller Freddy Krueger med randig tröja och hatt i Terror på Elm street.

Läskig mat och dryck

Gör en stor skål med bål att hälsa dina dina gäster välkommen med. Färga den med karamellfärg så den blir läskigt grön eller blå. Köp leksaksögon i en leksaksaffär och frys in dem i isbitar så får du en skrämmande dekoration samtidigt som bålen håller sig kall. Har du möjlighet att köpa kolsyreis så kan du dessutom få skålen att ryka läskigt medan du serverar.

Små biffar av köttfärs (eller vegfärs) och lägg på en ostskiva som du har skurit ut ett “pumpa-ansikte” ur är både lätt att äta och gott. En god paj med samma sorts ansikte utskuret ur locket är också bra bjudmat.

Vill du bjuda på något sött kan du göra marängspöken som du ger ögon av choklad. Precis innan servering kan du göra några av dem blodiga med jordgubbssylt.