Biogodis – Våra favoriter

Finns det något härligare än att sjunka ned i biofåtöljen och känna nyfikenheten inför den kommande filmen öka långsamt. Självklart vill vi ha godis att äta av under filmen, för att göra det hela ännu bättre. Men OBS! Det får inte vara någon prasslande påse, eller omslagspapper som låter när man tar av det!

Förutom absolut inget prassel finn det lite andra do’s and don’ts att tänka på när det gäller just biogodis. För att du ska slippa råka ut för onda ögat från andra biobesökare tänker vi gå igenom biogodis-etikettreglerna nu!

Den ultimata blandningen

Den ultimata godisblandningen beror lite på vilken typ av film det är du ska se. En romantisk komedi kräver helt annat godis än en skräckis, vilken i sin tur är något annat än det som passar till en actionrulle.

Generellt kan man säga att sött godis passar bäst till rom-coms och salt till skräckisar. Är det en actionrulle du ska se funkar både surt och salt godis.

Choklad är lite trixigt, för du vill ju inte bli kladdig. Men kladdfri choklad passar superbra till både kärleksfilmer och franska filmer. Undviker du socker av någon anledning finns det god steviabaserad choklad du kan välja istället för vanlig som är sötad med socker. Mörk choklad med hög kakaohalt passar dessutom, som nästan enda godissort, till långsamma japanska filmer.

Men snacks, då?

Vi är tveksamma till snacks i biosalonger, eftersom det låter ganska mycket när man äter dem plus att de oftast kommer i prassliga påsar.

Popcorn är det enda som möjligen kan passera nålsögat och det är mycket eftersom det är ett klassiskt biotillbehör. Köp dem då på bion så du får dem i en ask snarare än i en påse.

Dricka?

Återigen – vi är kluvna. Dricka måste hanteras på ett visst sätt för att fungera. Om du har en flaska med dig, håll då inte på och skruva av och på korken hela tiden. En mugg med sugrör går bra men ingen is som du kan rassla runt med, och håll för guds skull inte på och sörpla upp de sista dropparna på botten!