Är du trött på vintern? Stanna inne och kolla på en teveserie!

Den enda fördelen med februari är att det är den kortaste månaden! Alla är trötta på att ha det kallt och mörkt, och längtan efter solen börjar växa sig starkare och starkare. Så ta tillfället i akt och vägra gå utanför dörren en helg! 

Stanna istället inne, kanske i sängen hela helgen till och med. Se till så du har tillräckligt med mat hemma, eller beställ hemkörning som du äter vid ett modernt soffbord. Ladda upp med teveserier, och sträckkolla på dem! Att se en hel säsong av en teveserie i ett sträck är en nästan lite förbjuden grej, speciellt för alla som är uppvuxna med ett avsnitt i veckan.  

Om du inte vet vad du ska se för serie så kommer våra bästa tips på retro-serier här. Har du inte sett dem är de ett måste, och har du sett dem är de värda att se igen. 

Downton Abbey

Vi får följa herrskap och tjänstefolk på det engelska godset Downton Abbey i början 1900-talet, precis i brytningstiden mellan det gamla och det moderna sättet att leva. 

Här har de brittiska karaktärsskådespelarna radat upp sig och varenda roll är strålande tolkad. Kostymerna är prickfria och det är vackert och tidstypiskt. 

Det är lätt att fastna för karaktärerna, och handlingen drivs både hos herrskapet på de övre våningarna och tjänstefolket som huserar på de nedre våningarna.  

Vänner

Finns det någon som har missat Vänner? Nej, vi tror inte det. Men det gör inget, för det är en serie som är värd att ses igen. Och igen. 

6 vänner bor i Greenwich Village i New York under slutet av 90- och början av 00-talet. Rachel flyttar in hos sin gamla vän Monica efter att ha lämnat sin blivande man vid altaret. Tvärs över korridoren bor Joey och Chandler. De fyra umgås också med Monicas bror Ross, och med Monicas förra rumskompis Phoebe. 

Det mesta av handlingen utspelar sig i de två lägenheterna, och på caféet Central Perk i bottenplan av huset. Vi får följa de sex karaktärernas utveckling och relationer med varandra under 10 säsonger. 

Dr House

Dr House var britten Hugh Lauries stora genombrott utanför England. I Dr House spelar han Dr Greg House, en amerikansk läkare som får alla de olösliga fallen och löser dem genom ett slags Sherlock Holmes-liknande nystande. 

Dr House är inte alls den typ av läkare som du vill träffa egentligen, för han är en introvert och till och med otrevlig person som inte alls tycker om människor. Hans devis är “Everybody lies”, och den lever han efter.